Laatste nieuws

GEDverderrie!

maart 8th, 2017|0 Comments

Medio januari jongsleden kondigde de Onderwijsminister het General Education Degree(GED)-programma aan. Dit programma zou mensen die binnen het reguliere onderwijs geen succes konden boeken toch toegang bieden tot hoger, inclusief wetenschappelijk, onderwijs. Daarvoor hoeven studenten met een MAVO-, HAVO, EPI- en zelfs EPB-diploma op zak zich gedurende amper zes maanden slechts te bekwamen in vier vakken: Geschiedenis, Algemene Wetenschappen, Engels en Wiskunde. Voor het struikelvak Wiskunde is een eenvoudige oplossing bedacht die het onmogelijk maakt dat leerlingen falen: aangeleerde (maar moeilijk te onthouden) formules mogen bij de toets gehouden worden. Mooier kan niet. Daarom subsidieert de Onderwijsminister elke student met [...]

Artikelen

DATUM TITEL THEMA
08-03-2017 GEDverderrie! Een nieuw initiatief van de Minister van Onderwijs om leerlingen ‘meer kansen’ te geven. Maar…is dat wel zo verstandig?


01-03-2017 ‘Normaal’ = abnormaal Wat voor velen in Aruba ‘normaal’ lijkt, is echter abnormaal. Blijven we de slechte serviceverlening van de overheid voor lief nemen?


22-02-2017 Lippendienst Normen van deugdelijk bestuur zijn redelijk bekend. Helaas voor politieke partijen maakt lippendienst daar nog geen deel van uit


15-02-2017 Cijfergoochelaars Belangrijke instituten komen met cijfers die het gelijk van de overheid moeten aantonen maar die cijfers van andere instituten en zelfs eigen cijfers weerspreken. Wie heeft/krijgt gelijk?


08-02-2017 Effectieve parlementaire democratie, een illusie? Democratie heeft in veel landen tot desillusie geleid. Toch is het nog steeds populair. Moeten we bij de pakken neerzitten of zoeken naar een betere vorm van democratie?


01-02-2017 Deugdelijk bestuur, een kwestie van eigenbelang Landen met deugdelijk bestuur zijn ook de meest welvarende landen ter wereld met de meest tevreden burgers. Kiezen we ook hier voor of gaan we liever door op de oude voet?


25-01-2017 Sneeuwwitje Hotelkamerbeleid. Ten behoeve van de ontwikkeling van de Arubaanse economie of een ordinaire centenkwestie?


11-01-2017 De Geschillenregeling, een sluitstuk Aruba mekkert al jaren over de noodzaak van een Geschillenregeling. Maar…er was al een akkoord tussen Nederland en Aruba over de invoering daarvan, vastgelegd in het Statuut. Daarvoor moest Aruba wel eerst…


04-01-2017 Partijfinaniering, een gouden business Een goede reden voor politieke partijen om de Wet Financiering politieke partijen niet in te voeren: het gebrek aan wetgeving laat de weg vrij voor big business!


17-12-2016 Obstructie Wet Financiering politieke partijen De grote politieke partijen wijzen met de vinger naar elkaar als schuldigen voor het niet-invoeren van de Wet Financiering politieke partijen. Hoe zit het eigenlijk. Wie is nou echt de schuldige?


10-12-2016 Vraagbaak Ondeugdelijk bestuur bestaat lang maar is voor velen nog erg onduidelijk. Wat houdt het eigenlijk in en wanneer is er sprake van goed bestuur? Alle informatie hierover en nog veel meer op een rijtje op de website www.deugdelijkbestuuraruba.org


03-12-2016 Student in Nederland Leuk, studeren in Nederland. Maar…hoeveel studenten slagen er eigenlijk en hoeveel studieschuld bouwen zij op. En waarom hoort niemand daar iets van? Wie is hier verantwoordelijk voor?


26-11-2016 Aap uit de mouw Een goede boekhouding bepaalt het succes van een land. Een deficient financieel beheer wijst op corruptie. Hoe zit dat nou in Aruba?


19-11-2016 Zoete broodjes De nieuwe gevolmachtigde minister bekritiseerde de Arubaanse premier maar wordt toch benoemd. Nieuw beleid?


12-11-2016 Poppenkast Begrotingsbehandelingen zijn een grote poppenkast. De Raad van Advies wordt niet serieus genomen, noch de Algemene Rekenkamer. Een en al schijn van zorgzaamheid.


05-11-2016 Partijfinanciering. Feit en Fictie Bijdragen voor de campagnekas worden angstvallig geheim gehouden. Kan men nog langer de handen wassen in ‘onschuld’?


29-10-2016 Waar gaat het eigenlijk om Gaat het conflict om de benoeming van de nieuwe Gouverneur wel om de gevolgde procedure of zit er meer achter?


22-10-2016 Koekje van eigen deeg De Arubaanse regering beticht de Nederlandse regering afspraken te hebben geschonden, maar de pot verwijt de ketel…


14/5-10-2016 Sprookjes… De regering geeft een rooskleurig beeld van de toekomst, maar financiële experts geven een heel ander beeld


07-10-2016 Politieke patronage in het personeelsbeleid Een beperkte analyse van het personeelsprobleem, gevolgen van het personeelsbeleid en de noodzaak van verandering


29-09-2016 De noodzaak van deugdelijk bestuur in Aruba Wat zijn de kenmerken van het bestuur in Aruba en waarom kan het zo niet langer?


23-09-2016 Goede voornemens… Het Statenjaar is begonnen met goede voornemens, maar gelden die ook voor de oude aanbevelingen tbv deugdelijk bestuur?


17-08-2016 De vergeten erfenis van Mito Croes De zeer bejubelde Mito Croes overlijdt, maar men doet niets met zijn belangrijkste aanbevelingen
Volgende